VESTI

Otvorena laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku

Otvorena laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku

U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu otvorena je prva laboratorija za veštačku inteligenciju i robotiku, gde će studenti u okviru smera "Primenjena informatika" moći da steknu znanja o primeni veštačke inteigencije, robotici i razvoju rešenja za Industriju 4.0.

Kompanija ComData podržava razvoj akademske zajednice i rad na obrazovanju i stručnom usavršavanju mladih. Iz tog razloga donirali smo 3D štampač koji će pomoći studentima da kroz praktičan rad steknu nova znanja i isprobaju svoje ideje, usavrše se i postanu perspektivni subjekti na tržištu rada.

Laboratorija je formirana uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta Razvoj visokog obrazovanja, koga je je na otvaranju predstavljao prof. dr Zoran Milošević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost; "Zavod za udžbenike i nastavna sredstva" koga je predstavljao direktor Dragoljub Kojčić, kompanija "ComData", koju je predstavljao osnivač i direktor mr. sc. Dragan Majkić i drugi privredni subjekti.

 

 

  Korisni linkovi:

VPŠ -Visoka škola poslovnih studija
Radio Televizija Vojvodine
Radio Televizija Vojvodine
Dnevnik
Radio Delta
Naslovi.net
Naslovi.net
Naslovi.net
www.021.rs

Pretraga